Το σαγανάκι είναι από τους πιο αγαπημένους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. Τραγανό απ’ έξω, μαλακό και λαχταριστό στο εσωτερικό. Όμως, πόσες φορές προσπάθησες να το φτιάξεις και κατέληξε να κολλήσει στο τηγάνι ή να καεί;
Δες παρακάτω τα βασικά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά!

Διάβασε επίσης: Το μυστικό για τηγανητά κολοκυθάκια όπως της ταβέρνας
1. Διάλεξε το σωστό τυρί
Το ιδανικό τυρί για σαγανάκι είναι το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα ή το χαλούμι. Φρόντισε να έχει αρκετή υγρασία και να μην είναι πολύ παλιωμένο, ώστε να λιώσει σωστά χωρίς να στεγνώσει ή να καεί.

2. Στέγνωσε καλά το τυρί
Πριν το μαγείρεμα, σκούπισε το κομμάτι του τυριού με χαρτί κουζίνας. Αν έχει υγρασία, θα κολλήσει ευκολότερα και δεν θα κάνει σωστή κρούστα.

3. Πανάρισμα με αλεύρι (και μόνο!)
Μην το παρακάνεις: πέρασε το τυρί από λεπτό αλεύρι και τίναξε την περιττή ποσότητα. Το αλεύρι βοηθάει να γίνει τραγανή κρούστα και να μη κολλήσει το τυρί στο τηγάνι.

4. Καυτό τηγάνι και σωστό λάδι
Χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι ή ένα καλό μαντεμένιο. Το λάδι (κατά προτίμηση ελαφρύ, όπως σπορέλαιο ή ηλιέλαιο) πρέπει να έχει κάψει καλά πριν βάλεις το τυρί. Αν το λάδι δεν είναι αρκετά καυτό, το σαγανάκι θα κολλήσει.

5. Μην το γυρνάς συνέχεια
Άφησέ το να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά πριν το αναποδογυρίσεις. Έτσι θα “σφραγίσει” και δεν θα σπάσει ή κολλήσει.
Extra tip: Αν θες ακόμη πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο σιμιγδάλι στο αλεύρι του παναρίσματος.
Διάβασε επίσης: 4 σαλάτες με καρπούζι που θα νομίζεις πως είσαι στο πιο gourmet εστιατόριο
Για σχόλια, μηνύματα ή φωτογραφικό υλικό σχετικά με το Mad.gr, επισκεφτείτε μας στο Facebook, επικοινωνήστε μέσω Twitter ή ακολουθήστε μας στο Instagram.
Για σχόλια, μηνύματα ή φωτογραφικό υλικό σχετικά με το Mad.gr, επισκεφτείτε μας στο Facebook, επικοινωνήστε μέσω Twitter ή ακολουθήστε μας στο Instagram.



