Αν αγαπάς το τιραμισού και λαχταράς κάτι δροσερό αλλά και σοκολατένιο, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα καθώς το παγωτό τιραμισού σε ξυλάκι από τον Άκη Πετρετζίκη είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός πειρασμός.
Με αφράτη κρέμα, σιροπιασμένα σαβαγιάρ, επικάλυψη σοκολάτας και τραγανά φουντούκια. Φτιάχνεται εύκολα και εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και τη γεύση του!

Διάβασε επίσης: Το ελληνικό συστατικό που είχε το πρωινό της πριγκίπισσας Diana – Δες τη συνταγή
Έτσι θα φτιάξεις παγωτό τιραμισού σε ξυλάκι
Υλικά
Για την κρέμα:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
- 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. γάλα πλήρες
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)
Για τη σύνθεση:
- 24 σαβαγιάρ (περίπου 200 γρ.)
- 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Ετοίμασε την κρέμα
Σε ένα μίξερ βάλε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, τον καφέ και τη βανίλια. Χτύπησε δυνατά με σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσεις μια αφράτη κρέμα σαντιγί. Μεταφέρεις σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη και τη βάζεις στο ψυγείο.
2. Φτιάξε το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, πρόσθεσε το γάλα, τη ζάχαρη, τον καφέ, τη βανίλια και το κονιάκ. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
3. Σύνθεση
Τοποθέτησε τα σαβαγιάρ σε ένα ρηχό ταψί. Βούτηξε τα σαβαγιάρ ένα-ένα στο σιρόπι (10 δευτερόλεπτα) με τη ζαχαρωμένη πλευρά προς τα κάτω.
Βγάλε την κρέμα από το ψυγείο και γέμισε τα μισά σαβαγιάρ. Κάλυψε με τα υπόλοιπα και τοποθέτησε ένα ξυλάκι παγωτού στη μέση κάθε “σάντουιτς”. Πάγωσε για 4-5 ώρες.
4. Σοκολατένιο φινίρισμα
Λιώσε την κουβερτούρα και βάλε τα ψιλοκομμένα φουντούκια σε ένα πιάτο. Βούτηξε τα παγωμένα ξυλάκια στη σοκολάτα μέχρι τη μέση και αμέσως στα φουντούκια. Άφησέ τα λίγα λεπτά να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και… έτοιμα!
Η συνταγή αυτή συνδυάζει τη γεύση του αυθεντικού τιραμισού με την απόλαυση του παγωτού και την τραγανή αίσθηση της σοκολάτας. Είναι ιδανικό για γιορτές, τραπεζώματα ή απλώς… για μια πολύ γλυκιά απόλαυση στο μπαλκόνι!
Πηγή: akispetretzikis.com
Διάβασε επίσης: Η Dua Lipa μάς δίνει τη συνταγή της για ψητό λαβράκι με πατάτες
Για σχόλια, μηνύματα ή φωτογραφικό υλικό σχετικά με το Mad.gr, επισκεφτείτε μας στο Facebook, επικοινωνήστε μέσω Twitter ή ακολουθήστε μας στο Instagram.



