Ο ανανάς είναι από τα πιο δροσερά και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού, αλλά το καθάρισμά του μπορεί να γίνει… αποστολή.
Ποιος δεν έχει βρεθεί με πάγκο γεμάτο φλούδες και κολλώδη χυμούς παντού; Αν, όμως, μάθεις το σωστό κόλπο, μπορείς να έχεις καθαρό και έτοιμο ανανά σε λιγότερο από ένα λεπτό και χωρίς κόπο!

Διάβασε επίσης: Έτσι θα κόψεις το καρπούζι με 2 κινήσεις
Τι θα χρειαστείς:
- Έναν ώριμο ανανά
- Ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι
- Μια επίπεδη επιφάνεια
- Προαιρετικά) μια κουτάλα ή ποτήρι

Το κόλπο βήμα-βήμα:
1. Κόψε την κορυφή και τη βάση του ανανά
Αφαίρεσε περίπου 1-2 εκ. από πάνω και κάτω ώστε να μπορεί να «σταθεί» κάθετα.
2. Κόψε τον ανανά κάθετα στη μέση και μετά στα τέσσερα
Θα έχεις 4 μεγάλα κομμάτια σε σχήμα «βάρκας».

3. Αφαίρεσε τον σκληρό πυρήνα
Κόψε διαγώνια το σκληρό, ινώδες κομμάτι στη μέση κάθε φέτας. Αυτό το μέρος δεν είναι ευχάριστο στο φάγωμα.
4. Κόψε το εσωτερικό σε κύβους αλλά χωρίς να βγάλεις τη φλούδα
Χάραξε με το μαχαίρι κάθετα και οριζόντια (σαν σκακιέρα), προσέχοντας να μην κόψεις τη φλούδα.

5. Γύρισε τη φλούδα προς τα έξω, πιέζοντας απαλά
Οι κύβοι του ανανά «πετάγονται» προς τα πάνω και μπορείς εύκολα να τους βγάλεις με ένα κουτάλι ή να δαγκώσεις απευθείας!
Και ναι, όλο αυτό παίρνει λιγότερο από 1 λεπτό
Αν έχεις ένα καλό μαχαίρι και λίγο εξάσκηση, η διαδικασία είναι αστραπιαία. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται καθόλου σπατάλη, αξιοποιείς σχεδόν όλο τον καρπό και γλιτώνεις από περιττά «ψιλοκοψίματα».

Bonus tip: Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις σε τραπέζι ή brunch, μπορείς να σερβίρεις τον κομμένο ανανά μέσα στη φλούδα του σαν φυσικό μπολάκι. Γίνεται και όμορφο και πρακτικό.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Pinterest.com
Διάβασε επίσης: Παγωμένο καρπούζι: Το κόλπο για να το απολαμβάνεις σαν γρανίτα
Για σχόλια, μηνύματα ή φωτογραφικό υλικό σχετικά με το Mad.gr, επισκεφτείτε μας στο Facebook, επικοινωνήστε μέσω Twitter ή ακολουθήστε μας στο Instagram.



