Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από ένα ζουμερό ψάρι με τραγανή πέτσα μέσα στο καλοκαίρι. Κι ευτυχώς για εμάς, η Dua Lipa το ξέρει καλά και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή του αγαπημένου της πιάτου για το καλοκαίρι: ψητό λαβράκι πάνω σε στρώση από τραγανές λεπτές πατάτες και πλούσια αλμυρή γαρνιτούρα
«Quick, easy, simple… perfect for lunch, dinner, whatever», λέει η τραγουδίστρια στο video της Vogue και δεν υπάρχει τίποτα ψεύτικο σε αυτή τη δήλωση.
Τη συνταγή συνοδεύει ένας δροσιστικός Negroni (ίσες μερίδες gin, Campari και vermouth, σε ποτήρι με πάγο). Η Dua το αποκαλεί «φάρμακό» της όταν ξεκινάει την προετοιμασία
Τα βήματα της συνταγής

-Κόβεις τις πατάτες σε φέτες, τις στρώνεις σε ταψί με ελαιόλαδο και αλάτι, ψήνοντας για ~30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
-Καθαρίζεις το λαβράκι, το ανοίγεις, το γεμίζεις με σκόρδο και αλάτι, και το αλείφεις εξωτερικά με ελαιόλαδο.
-Προσθέτεις στο ταψί κομμένες ντομάτες, σκόρδο, ελιές Καλαμών, κάπαρη και αντσούγιες.
-Ξαναψήνεις μέχρι να ψηθεί το ψάρι ( 63 °C εσωτερική θερμοκρασία).
-Τελειώνεις με φρέσκα μυρωδικά — βασιλικό, δεντρολίβανο — και λεμόνι για μια δροσερή ανάταση
Το αποτέλεσμα; Μια απολαυστική, πλούσια σε πρωτεΐνη και καρδιά-υγιή λιπαρά επιλογή, τέλεια για μια γρήγορη αλλά ολοκληρωμένη βραδινή συνταγή .
Γραμμένο από την Dua (cowboy style!)
Η ίδια τονίζει ότι όταν μαγειρεύει, δεν το κάνει με ωράριο ή επίφαση, αλλά με το στιλ «cowboy»: ό,τι βρει στο ψυγείο το ρίχνει στο ταψί και το βάζει στο φούρνο . Αυτό είναι και το μυστικό: απλότητα, timing, φυσικές γεύσεις.
Διάβασε επίσης: Πεντανόστιμοι λουκουμάδες σε 5 λεπτά, με μόλις 2 υλικά
Για σχόλια, μηνύματα ή φωτογραφικό υλικό σχετικά με το Mad.gr, επισκεφτείτε μας στο Facebook, επικοινωνήστε μέσω Twitter ή ακολουθήστε μας στο Instagram.


